Hogyan cseréljük le műanyag termékeinket környezetbarátra?

Összefoglaltuk négy egyszerű lépésben:
 

1. LÉPÉS

Első lépésként a vállalaton belül fel kell mérni, hogy milyen biológiailag lebomló catering eszközökre lesz a továbbiakban szükség. Ezt a lépést nem érdemes kihagyni, hiszen ez alapján egyszerűbb lesz árajánlatot kérni a környezetbarát alternatívákat forgalmazó és gyártó cégektől.

2. LÉPÉS

Ahogy említettük, számos cég kínálatában találhatók már meg lebomló catering eszközök, érdemes felmérni a piacot, a termékeket és az alapanyagokat. A műanyag helyettesítésére jó alternatíva a cukornád, a pálmalevél, a bambusz, a papír (felelős erdőgazdálkodásból), PLA vagy CPLA, azonban az alapanyagok más-más kedvező tulajdonságokkal rendelkeznek. Azért, hogy a legjobb opciót válasszák, érdemes alaposan tájékozódni az említett alapanyagokról, melyekről mi is több bejegyzést írtunk hivatalos blogunkban.
 

3. LÉPÉS

A piac és az alapanyagok megismerése után kérjünk árajánlatot a környezetbarát termékeket, például tányérokat, poharakat, elviteles dobozokat és evőeszközöket forgalmazó és gyártó vállalatoktól.

4. LÉPÉS

A több éves tapasztalatunkból kiindulva a fokozatos átállás legegyszerűbb módja a jelenleg használt műanyag termékek lecserélésének. Ehhez szükséges felmérni a cég jelenlegi készletét és a fokozatosság elvét követve megrendelni a műanyagok helyettesítésére szolgáló környezetbarát alternatívákat.
----