Minden, amit érdemes tudni a pálmalevélről

Ha tippelnünk kellene, hogy a pálmalevélről egy tengerparti nyaralás vagy a műanyagot helyettesítő alternatív alapanyag jut az emberek többségének eszébe, az első opció mellett tennénk le a voksunkat. Te mire gondoltál? Bejönne a tippünk? Kevesen tudják, de a pálmalevelet rendkívül sokoldalúan fel lehet használni, így a mai blogbejegyzés központi témája ez az alternatív alapanyag lesz.

Pálmalevél tányér

A pálmák legtöbb fajtája a trópusokon, illetve a szubtrópusokon érzi jól magát. Az Adaka pálma a pálmák között egy olyan egyedülálló növény, melynek a gyümölcse is szüretelt és felhasznált, gyakorlatilag folyamatosan termel leveleket a növekedési periódusban. Korábban ezeket a leveleket elégették, ma azonban a természetesen lehullott pálmaleveleket összegyűjtik, a gyártási folyamat során 120 fokon préselik a végleges formára. A megfelelő tisztítási és gyártási folyamat elvégzése után exkluzív kivitelű tálakat és tálcákat állítanak belőle elő. Valamennyi termék egyedülálló formavilággal rendelkezik, ami az anyag szerkezetéből adódik. Fontos megjegyezni, hogy a gyártási folyamat alatt semmilyen adalékanyag nem kerül a termékbe, csupán a levelek saját anyagából kioldódó természetes ragasztóanyag biztosítja a rendkívüli stabilitást.

Pálmalevél tányér

Milyen tulajdonságokkal rendelkeznek a pálmalevél termékek?

Nemcsak a rendkívüli stabilitás jellemzi a pálmalevélből készült tányérokat és tálakat: ezek a termékek íztelenek, élelmiszer-biztonságosak, átlagon felül vízállók és fagyaszthatók. Emellett 220°C-ig hőállók és akár a mikróban is használhatók, a többi termékünkhöz hasonlóan pedig 100%-ig lebomlanak. Levesek és saláták tálalásához is kiváló, de bátran tárolhatunk rajta gyümölcsöket is. Nemcsak élelmiszerek tálalásához és tárolásához, de az otthonunk dekorációs eszközeként is használhatók a pálmalevélből készült termékek. Ez utóbbi esetében bátran portalaníthatjuk és tisztíthatjuk kivételes dekoreszközeinket vízzel. Noha kaphatók olyan pálmalevélből készült termékek, amelyek le vannak laminálva egy víz-, illetve zsírálló réteggel, az általunk forgalmazott pálmalevél tányérok és tálcák nem kapnak gyártás után semmilyen kezelést, így étkezések során többszöri használatukat nem javasoljuk.

Palm leaf Pinterest

Kép forrása: Pinterest