A kávékapszulák új generációja

A bécsi székhelyű Constantia Flexibles bevezette az EcoPressoLid elnevezésű kávékapszuláját, mely potenciális változást hozhat a fenntarthatóbb és kényelmesebb termékekre összpontosító kávészállítók számára. Az EcoPressoLid a vállalat 2018-ban bevezetett Ecolutions elnevezésű, fenntarthatóbb termékcsalád része. A termékcsalád olyan megoldásokat kínál, amelyek újrahasznosíthatók vagy komposztálhatók. A kapszula speciális szerkezete papír alapú, az anyagot a kapszulák tetejének és aljának lezárására is lehet használni. A kapszulát a természetesen előforduló mikroorgazmusok, például baktériumok, gombák és algák ipari komposztálási körülmények között kevesebb, mint hat hónap alatt bontják le.

A Constantia Flexibles az EcoPressoLid-et kiválasztott kapszulagyártókkal és gépgyártókkal együttműködve fejlesztette ki. Paolo Battiston, A Constantia Flexibles termékmenedzsere szerint a termék komposztálhatóságának köszönhetően megfelelnek a fogyasztói elvárásoknak, ezzel egyidőben kényelmes megoldást is kínálnak. A termék elnyerte a TÜV Austria „OK Compost Industrial" minősítését is.

 

Forrás: https://www.packagingnews.co.uk/news/environment/biodegradable-compostable/constantia-flexibles-announces-first-certified-compostable-product-17-01-2022