A Sirha Budapest nemzetközi innovációs termékverseny csomagolás kategóriájának harmadik helyezettje pedig...

Örömmel jelentjük be, hogy az Ökotermék 2022-ben a Sirha Budapest nemzetközi innovációs versenyén a csomagolás kategóriájában 3. helyezést ért el.

 

A díját Hermann Zsuzsanna, a Trade Magazin ügyvezető főszerkesztője és Tihanyi Klára, a Hungexpo Zrt. kiállítási igazgatója nyújtotta át az Ökotermék márka alapítójának, Sebestyén Tibornak.

 

    

A szóban forgó verseny célja, hogy a tematizált szakmai eseményen megjelent kiállítók által, két kiállítás közötti időszakban piacra vezetett innovatív termékek, szolgáltatások közül a legjobbnak ítéltek hírnevét a kiállítás is tovább öregbítse.

A pályázatra a cukornádból készült többszemélyes tálainkkal jelentkeztünk, melyek növényi alapúak, melyeknek a cukor előállításának melléktermékeként keletkező biomassza adja az alapját. A logisztikát figyelembe véve a többszemélyes tálak a légköbmétert tekintve is kedvezőbb tulajdonságokkal rendelkeznek, így a termékek logisztikához köthető ökológiai lábnyoma is kedvezőbb. Azt is lényegesnek tartjuk kiemelni, hogy annak ellenére, hogy cukornádból készülnek ezek a tálak, kedvezőbb árfekvésűek, mint az azonos méretű alumínium, polisztirol és műanyag tálak. Az árakkal kapcsolatos összehasonlításnak külön blogbejegyzést szenteltünk, melyet itt tudsz elolvasni.